Digitale transformatie

Digitale transformatie: als iedereen het erover heeft zal het wel belangrijk zijn. Maar wat is het eigenlijk? Er zijn vele definities denkbaar en die zijn ook allemaal al eens opgeschreven. Maar over een paar zaken zijn alle specialisten het wel eens. Namelijk dat het gaat over automatisering (meer en beter); dat daar een visie bij nodig is; dat het ingrijpend gaat zijn voor organisaties (en voor de mensen in die organisaties en erbuiten). Oh, en nog een dingetje: Dat wie de boot mist kansloos ten onder zal gaan in het zand der eeuwen. Dus ja, digitale transformatie is belangrijk.

Alle bedrijfsprocessen digitaal, alles en iedereen met elkaar gekoppeld. Nooit meer zoeken naar de juiste versie, altijd in contact met mijn target groups, nooit meer zonder informatie, alle toegangsrechten perfect geregeld. Maximale slagkracht met minimaal beheer. Jaja, dat klinkt aantrekkelijk. En omdat dat voor de meeste organisaties nogal een forse verandering is ten opzichte van het nu, noemen we het direct maar een transformatie.

Hoe werkt het niet?

Laten we u een geheimpje verklappen: een goed plan is mooi, maar het echte verschil komt met de uitvoering.

Alles begint met een weloverwogen digitale strategie. Maar hoe vaak zien we zo’n strategie vastlopen in de uitvoering? Sterker nog, hoe vaak zien we een strategie die realistischer is dan de eerste beste SF-film? Slechte plannen in combinatie met falende implementatie, ten koste van eindeloos veel tijd, geld en frustratie. Geen organisatie wil die kant op – en toch gebeurt het elke dag. Dus eerst nog beter en nog uitgebreider plannen maken? Of liever vol gas vooruit en leren van pijnlijke fouten? Ook dat zijn belangrijke keuzes.

Dus hoe werkt het dan wel?

Elke organisatie is uniek. Met een unieke combinatie van wensen, mogelijkheden en beperkingen. Daar hoort dus een unieke aanpak bij. Tot zover niets nieuws.

Bij MSSNGLNK weten we dat techniek slechts een deel van de oplossing is. Altijd zal er nog veel meer veranderen: processen en gewoontes, nieuwe kansen en nieuwe vormen van samenwerking. Ontwikkeling van de organisatie en de mensen, dáár zit meestal de grootste uitdaging. En we zeggen het maar vast: dat is best spannend. Maar het is ook hartstikke gaaf!