Agile

Er zijn veel manieren om een proces in goede banen te leiden. Lijnmanagement en projectmanagement zijn de meest bekende vormen. Ook bij MSSNGLNK hebben we daar uitstekende ervaring mee.

Toch hebben we in deze tijd een duidelijke voorkeur voor agile. Meer traditionele werkwijzen draaien altijd om voorspelbaarheid, van met name planning en budget. Maar in het digitale domein blijkt dat elke keer een illusie. Omdat de derde lijn van de duivelse driehoek, de scope, zich niet laat temmen. Hoe harder er gepoogd wordt om dat onder controle te krijgen, hoe groter de teleurstelling. Ook u, lezer, zult die teleurstelling al minstens eenmaal hebben meegemaakt. En het resultaat werd er niet beter van.

Agility, oftewel de mindset die onzekerheid accepteert en verandering toejuicht, kan voelen als een verlossing. Verwar agile overigens niet met scrum, al hebben beide wel met elkaar te maken. Welke uitvoering ook past in uw specifieke situatie, het is altijd mogelijk om opnieuw controle te krijgen. Soms verrassend eenvoudig. En dat is nou precies de bedoeling.